FAQ: Usein kysytyt kysymykset Catawikin huutokaupasta

Mikä Catawiki oikein on?

Catawiki on Euroopan nopeiten kasvava verkkohuutokauppakamari. Catawiki tarjoaa viikoittain yli 300 huutokauppaa 80 eri kategoriassa ja sen sivustoilla vierailee kuukausittain yli 12 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa, ja tästä syystä se on täydellinen paikka erikoiskohteiden ostamiselle ja myymiselle..

Mikä Catawikin huutokauppa on?

Kaikki huutokauppamme alkavat perjantaisin ja päättyvät ennalta määrättyinä viikonpäivinä. Huutokauppojamme käyttää suuri kansainvälinen asiakaskunta. Huutokauppojamme valvovat alaansa erikoistuneet asiantuntijat, jotka takaavat myytävien kohteiden laadun ja monipuolisuuden. Ainutlaatuinen maksujärjestelmämme takaa maksusuoritusten turvallisuuden.

Miksi myyntikohteen aukioloaikaa pidennettiin yhdellä minuutilla?

Jos kohteesta tehdään vielä tarjous viimeisen minuutin aikana, kyseisen kohteen tarjousikkunaa pidennetään yhdellä minuutilla. Täten varmistamme, että jokaisella tarjoajalla on yhtäläinen voittomahdollisuus. Järjestelmän tarkoituksena on välttää tilanteita, jossa kaikki tekevät tarjouksensa vasta myyntikohteen 5 viimeisen sekunnin aikana.

Entä toimituspalkkiot?

Huutokauppojemme toimituspalkkio on 9% voittaneesta tarjouksesta, mukaanlukien ALV:in. Catawiki lähettää myyjälle erillisen laskun toimituspalkkioista. Tarjoukset eivät sisällä 9% toimituspalkkioita tai toimituskuluja, vaan nämä lisätään loppusummaan maksuvaiheessa. Kohteiden toimitukseen saattaa sisältyä myös muita kustannuksia, kuten tullaus-, maahantuonti- tai muut käsittelykuluja, jotka lisätään kokonaissummaan tilauksen loppuvaiheessa. Kaikki tarjoukset ovat sitovia. Tarjoukset eivät sisällä 9% toimituspalkkioita tai toimituskuluja, vaan nämä lisätään loppusummaan maksuvaiheessa. Kohteiden toimitukseen saattaa sisältyä myös muita kustannuksia, kuten tullaus-, maahantuonti- tai muut käsittelykuluja, jotka lisätään kokonaissummaan tilauksen loppuvaiheessa. Kaikki tarjoukset ovat sitovia.

Ovatko kaikki tarjoukset sitovia?

Tarjous on sitova heti, kun se on tehty. Sinun on ostettava kaikki kohteet, josta olet tehnyt voittavan tarjouksen. Tarjouksen tekemällä ilmaiset hyväksyväsi sivustomme käyttöehdot.

Kuinka voin suorittaa maksun voitettuani kohteen?

Maksujärjestelmämme on erittäin suoraviivainen ja käyttäjäystävällinen. Voit maksaa verkossa joko luottokortilla tai suoralla pankkisiirrolla. Tietyistä maista tulevat asiakkaamme voivat hyödyntää myös iDeal-, Bancontact-, Mr Cash tai DirecteBanking-palveluita. Jos verkossa maksaminen ei ole sinulle mahdollista, voit myös siirtää maksettavan summan pankkitilillemme. Löydät tarvittavat tiedot sinulle lähetettävästä sähköpostiviestistä.

Keneltä ostan huutokaupattavan esineen?

Ostat kyseisen kohteen myyjäksi merkityltä henkilöltä. Myyjä ilmoitetaan joko kohteen luettelossa tai sen kuvauksen alapuolella. Myös tilaus- ja maksusivuilla ilmoitetaan selkeästi, keltä myyjältä olet ostamassa kyseisen kohteen. Catawiki ainoastaan tarjoaa huutokauppaamiseen käytettävän alustan. Kohteen kuvauksessa mainittu myyjä on aina täydessä vastuussa ostettujen tuotteiden tai palveluiden toimittamisesta.

Mikä on “reservihinta?

Reservihinta on kätketty minimihinta, jolla myyjä, eli sinä, olet halukas luopumaan tietystä kohteesta. Mikäli reservihintaa ei saavuteta huutokaupan päättyessä, kyseistä kohdetta ei myydä. Siirry tänne saadaksesi lisätietoja.

Mikä on “asiantuntijan arvio”?

Tietyt arvokkaat myyntikohteet sisältävät asiantuntijan ilmoittaman arvioidun tuoton. Arvioitu hintaväli on ainoastaan viittaa antava, eikä sitä tule pitää takeena kohteen todellisesta arvosta.

Mitä tapahtuu, jos automaattitarjous asetetaan reservihinnalla varustettuun myyntikohteeseen?

Asettaessasi kohteen reservihinnan ylittävän automaattitarjouksen ensimmäinen tarjouksesi vastaa aina automaattisesti kyseisen kohteen reservihintaa. Automaattitarjouksesi pysyy aktiivisena. Asettaessasi tuotteen reservihintaa vastaavan automaattitarjouksen ensimmäinen tarjouksesi vastaa aina kyseisen tuotteen reservihintaa. Automaattitarjoukset lopetetaan, kun yläraja on saavutettu. Asettaessasi tuotteen reservihinnan alittavan automaattitarjouksen tarjouksesi tehdään aina täysimääräisenä, ja se kirjataan tarjoushistoriaasi. Automaattitarjoukset lopetetaan, kun yläraja on saavutettu.

Kuinka muistutusviestit toimivat?

Muistutusviestit ovat automaattisia sähköpostiviestejä, jotka lähetetään sinulle etsimäsi tuotteen tullessa myyntiin huutokaupassamme. Standardihaut käyttävät ainoastaan myyntikohteiden otsikoita ja alaotsikoita. Mikäli haluat hakea myös myyntikohteiden kuvauksia, niin sinun kannattaa rastittaa “Hae myös kohteen kuvauksia” -tekstillä varustettu laatikko. Saat korkeintaan 1 sähköpostin viikkoa kohden, mikäli hakusanojasi vastaavia myyntikohteita lisätään huutokauppoihimme.

Mistä löydän aikaisempien huutokauppojen tuloksia?

Voit tarkastella aikaisempien huutokauppojen kohteiden tuottoa valitsemalla haluamasi päivämäärän huutokauppasivun vasemmanpuoleisen, “aikaisempien huutokauppojen tulokset” -valikon kautta.

Voinko perua tarjoukseni?

Et. Jokainen tehty tarjous on laillisesti sitova, ja pysyy voimassa kunnes kyseisestä kohteesta tehdään korkeampi tarjous. Mikäli kohteelle on asetettu reservihinta ja hyväksytty tarjouksesi on alle kyseisen reservihinnan, kohdetta ei myydä.

Ilmoitetaanko minulle erikseen, jos toivomuslistalleni kuuluva tuote tulee huutokaupattavaksi.

Ei. Sinulle ilmoitetaan erikseen ainoastaan, jos toivomuslistaasi kuuluva tuote lisätään myytäväksi kauppapaikalta.

Voiko huutokaupassa olevan tuotteen lisätä toivomuslistalle?

Voit lisätä minkä tahansa tuotteen toivomuslistallesi. Tämä pätee myös huutokaupattavaksi asetettuihin tuotteisiin. Kataloginumero löytyy kyseisen kohteen alta, ja sen voi lisätä hakukenttään.

Voiko tarjouksia tehdä ulkomailta?

Kyllä, tarjouksia voi tehdä mistä maasta tahansa. Tuote toimitetaan ilmoittamaasi osoitteeseen.

Voinko maksaa ulkomailta käsin?

Kyllä, voit tehdä maksusuorituksia mistä maasta tahansa. Voit maksaa joko luottokortillasi tai jollain muulla verkkomaksutavalla.

Voinko noutaa kohteen itse? Jos noudan kohteen itse, tarvitseeko minun maksaa kuljetusmaksuja?

Kohteen kuvauksessa ilmoitetaan, mikäli kohteen noudosta voidaan tarvittaessa sopia. Sinun on ilmoitettava noutohalukkuudestasi automaattisen maksuvahvistusviestisi kautta. Tällöin sinulta ei veloiteta kuljetusmaksuja.

Voidaanko tuotteet kuljettaa ulkomaille?

Kyllä, tuotteet voidaan kuljettaa ulkomaille. Se kuitenkin vaikuttaa tilauksen kuljetusmaksuihin.

Kuinka paljon kohteidesi lähetys ulkomaille maksaa?

Kohteiden myyjät määrittävät kuljetusmaksut itse. Kuljetusmaksut ilmoitetaan jokaisen kohteen kuvauksessa.

Kuinka kohteet kuljetetaan/pakataan?

Myyjät ovat vastuussa omien kohteiden kuljetuksesta. Kuljetuksen hoitaa yleensä pakettipalvelu, joka toimittaa tilauksen pkohteille siististi ja pitävästi pakattuna.

Miten ja milloin minulle ilmoitetaan voitostani?

Tarjouksesi voitettua kilpailun sinulle lähetetään sähköpostiviesti, jossa sinulle kerrotaan voitostasi. Tässä viestissä kuvataan myös kyseisen tuotteen vastaanottamiseen vaaditut vaiheet.

Miksi seuraavalla tarjouksella on minimikorotus? Kuinka se toimii?

Tarjouksilla on minimikorotus portaittaisten tarjousten toimivuuden takaamiseksi. Tämän järjestelmän avulla vältämme tilanteet, joissa tarjoaja voisi hävitä kohteen vain 1 € erolla. Suositeltua korkeammat tarjouksen sen sijaan ovat mahdollisia.

Korotustaulukko on nähtävissä alla.

Nykyinen tarjous summasta € summaan € tarjousvaihe €
€ 1 € 10 € 1
€ 10 € 100 € 5
€ 100 € 200 € 10
€ 200 € 500 € 20
€ 500 € 1.000 € 50
€ 1.000 € 2.000 € 100
€ 2.000 € 5.000 € 200
€ 5.000 € 10.000 € 500
€ 10.000 € 20.000 € 1.000
€ 20.000 € 50.000 € 2.000
€ 50.000 € 100.000 € 5.000
€ 100.000 € 200.000 € 10.000
€ 200.000 € 500.000 € 20.000
€ 500.000 > € 500.000 € 50.000
Huomaa: Yritämme jatkuvasti parantaa sivustomme käyttökokemusta. Niinpä yllä mainittu tarjousportaikko saattaa vaihdella sivustomme eri osissa. Tämä on uusien toimintojen tai vastaavan testaamista varten.

Valuutanvaihto

Catawiki on käytettävissä valuutoissa GBP, USD ja EUR. Hinnat näissä valuutoissa on muunnettu käyttäen huutokaupan alussa voimassa olevaa valuuttakurssia. Kurssia sovelletaan myös toimituspalkkioon ja toimituskuluihin.

Notaarin valvonta

Notaari valvoo huutokauppojamme, jotta voimme taata kaikkien tehtyjen tarjousten kelpoisuuden. Itsenäinen notaari voi tarkastaa kaikkien Catawikin rekisteröityjen tarjoajien ja/tai huutokauppojen koko tarjoushistorian milloin tahansa. Pääsyoikeudet Catawikin huutokauppajärjestelmään on varattu yksinoikeudella notaarille, eikä muilla ulkopuolisilla tahoilla ole pääsyä järjestelmään. Voit lukea lisätietoja täältä [https://www.catawiki.com/help/auction_sell].

Minulla on tärkeä huutokauppaa koskeva kysymys

Voit lähettää meille sähköpostia mikäli sinulla on tärkeää kysyttävää aiheesta, jota ei ole käsitelty yllä. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.