Mikä automaattitarjous oikein on?

Tehdessäsi automaattitarjouksen Catawikin huutokauppajärjestelmä korottaa tarjoustasi automaattisesti pienimmällä sallitulla korotuksella (minimikorotus) palauttaakseen sinut johtavan tarjoajan paikalle aina tarvittaessa. Järjestelmämme jatkaa toisten tarjousten vastaamiseen, kunnes etukäteen ilmoittamasi automaattitarjouksen rajasumma saavutetaan. Tällöin sinun ei tarvitse jatkuvasti tehdä tarjouksia manuaalisesti – voit vain yksinkertaisesti ilmoittaa tarjousylärajasi etukäteen automaattitarjouksen muodossa. Tämä järjestely on erityisen kätevä silloin, kun et pysty ottamaan osaa huutokaupan viimeisiin hetkiin. Pysyt aina taatusti korkeimman tarjoajan paikalla, ellei kukaan ylitä automaattitarjouksesi ylärajaa.

Kuinka se toimii käytännössä?

Syötä maksimisumma, jonka olet valmis maksamaan kyseessä olevasta erästä ja paina “Automaattitarjous”-painiketta. Sinua pyydetään sen jälkeen varmistamaan automaattitarjouksesi. Sinulle lähetetään sähköpostitse automaattitarjouksesi vahvistusviesti. Jos et ole tässä vaiheessa vielä tehnyt korkeinta tarjousta, niin automaattitarjousjärjestelmämme tekee seuraavan mahdollisen tarjouksen minimikorotukset huomioon ottaen. Esimerkiksi: toisen tarjoajan tekemä korkein tarjous erästä X on tällä hetkellä 15 €. Haluaisit tehdä tarjouksen korkeintaan summalle 100 €. Jos syötät summan 100 € automaattitarjoukseksesi, 20 € arvoinen tarjous erästä X tehdään automaattisesti puolestasi.

Mitä korotuksia käytetään?

Tehdessäsi automaattitarjouksen jostain erästä järjestelmämme ylittää automaattisesti jokaisen uuden korkeimman tarjouksen seuraavien minimikorotusten pohjalta:

Nykyinen tarjous summasta € summaan € tarjousvaihe €
€ 1 € 10 € 1
€ 10 € 100 € 5
€ 100 € 200 € 10
€ 200 € 500 € 20
€ 500 € 1.000 € 50
€ 1.000 € 2.000 € 100
€ 2.000 € 5.000 € 200
€ 5.000 € 10.000 € 500
€ 10.000 € 20.000 € 1.000
€ 20.000 € 50.000 € 2.000
€ 50.000 € 100.000 € 5.000
€ 100.000 € 200.000 € 10.000
€ 200.000 € 500.000 € 20.000
€ 500.000 > € 500.000 € 50.000

Ketkä näkevät automaattitarjoukseni?

Syöttämäsi summa ei ole näkyvissä muilla käyttäjille tai huutokaupanpitäjille. Ainoastaan tietyt verkkosivun teknikot voivat pyytää automaattitarjouksesi tietoja äärimmäisen harvinaisissa tilanteissa, joissa tarjousten kaavoja joudutaan analysoimaan.

Voinko perua automaattitarjoukseni?

Automaattitarjouksen peruminen ei ole mahdollista. Kerran asetettu automaattitarjous on ehdoton, eikä sitä voida peruuttaa.

Mitä jos joku tekee automaattitarjoustani korkeamman tarjouksen?

Tässä tapauksessa tarjouksesi ei enää säily korkeimpana, ja sinulle ilmoitetaan asiasta sähköpostitse.

Mitä jos joku tekee vain hieman automaattitarjoustani matalamman tarjouksen?

Tässä tapauksessa maksimitarjouksesi tehdään heti automaattisesti. Esimerkki: Olet syöttänyt automaattitarjouksen summalle 100 €. Korkein tarjous on 80 €. Toinen tarjoaja tarjoaa nyt 98 €. Tämä tarjous hyväksytään, ja sen jälkeen automaattitarjouksesi 100 € voittaa sen.

Entä, jos jonkun toisen tarjous on täysin sama kuin aikaisempi automaattitarjoukseni?

Jos olet jo aikaisemmin tehnyt samansuuruisen automaattitarjouksen kyseisestä erästä, niin tarjouksesi katsotaan olevan etusijalla sen aiemmuudesta johtuen. Tarjoushistoriassa molemmilla tarjouksilla näkyy sama summa ja aika, mutta sinun tarjouksesi – eli ensimmäisenä tehty – on merkitty korkeimmaksi tarjoukseksi.

Voinko vielä määrittää automaattitarjouksen, jos olen jo tehnyt korkeimman tarjouksen?

Kyllä voit. Tämä voi olla varsin nokkela liike, jos olet jo tehnyt korkeimman tarjouksen, mutta et pysty ottamaan osaa huutokaupan loppuosaan. Tässä tapauksessa voit parantaa voittomahdollisuuksiasi automaattitarjouksen avulla. Järjestelmä ei käytä automaattitarjouksia ennen kuin joku toinen on tehnyt omaasi korkeamman tarjouksen.

Pidennetäänkö kohteen tarjousikkunaa, jos viimeisen minuutin aikana tehdään automaattitarjous?

Kyllä, tässä tapauksessa tarjousikkunaa pidennetään yhdellä minuutilla.

Entä reservihinta?

Jos automaattitarjous asetetaan reservihinnalla varustettuun myyntierään, niin jokin seuraavista käy toteen:

Ensimmäinen tarjouksesi vastaa aina automaattisesti kyseisen tuotteen reservihintaa, jos teet tuotteen reservihintaa korkeamman automaattitarjouksen. Automaattitarjouksesi pysyy aktiivisena.

Asettaessasi tuotteen reservihintaa vastaavan automaattitarjouksen ensimmäinen tarjouksesi vastaa aina kyseisen tuotteen reservihintaa. Automaattitarjouksesi ei pysy enää aktiivisena ylärajansa saavutettuaan.

Asettaessasi tuotteen reservihinnan alittavan automaattitarjouksen tarjouksesi tehdään aina täysimääräisenä, ja se asetetaan esille tarjouslokiisi. Automaattitarjouksesi ei pysy enää aktiivisena ylärajansa saavutettuaan.

Sinulle ilmoitetaan selkeästi kaikista kyseisistä tapahtumista, minkä lisäksi saat myös ilmoituksen sähköpostitse.